Michael Schumacher verkeert niet langer in coma en heeft het ziekenhuis in het Franse Grenoble verlaten.

Dat meldt zijn manager maandag aan diverse internationale persbureaus.

De Duitse zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 (45) liep op 29 december tijdens een skiongeluk in de Franse Alpen zwaar hersenletsel op toen hij met zijn hoofd een steen raakte. Nadat hij was overgebracht naar het ziekenhuis in Grenoble werd hij in coma gehouden. 

"Michael heeft de CHU in Grenoble verlaten om zijn lange revalidatie voort te zetten", aldus de verklaring van Schumachers management. "Hij verkeert niet langer in coma." Over de toestand van de Duitser werden verder geen uitspraken gedaan.

"Zijn familie dankt alle behandelende artsten, verpleegsters en therapeuten in Grenoble, net als de eerste hulp bij het ongeluk. Ze hebben uitstekend werk verricht."

Lausanne

Een woordvoerder van het universiteitsziekenhuis in het Zwitserse Lausanne bevestigt aan NU.nl dat Schumacher daar maandag gearriveerd is. Verdere mededelingen werden niet gedaan. Schumacher woont met zijn familie in Zwitserland.

Volgens het Duitse Bild kan Schumacher met zijn vrouw en kinderen communiceren. Zijn toestand zou dermate stabiel zijn dat hij de intensieve zorg in Grenoble niet meer nodig heeft.

Dank

De familie is dankbaar voor alle steun die Schumacher de afgelopen maanden ontving. "We rekenen op begrip voor het feit dat Michaels revalidatie zich achter de schermen afspeelt."

Schumacher stopte eind 2012 definitief met Formule 1, na drie moeizame jaren bij Mercedes. Daarvoor kende hij een zeer succesvolle periode bij het team van Ferrari, waarmee hij van 2000 tot 2005 de koningsklasse domineerde en vijf keer wereldkampioen werd. In 1994 en 1995 pakte hij al twee titels met Benetton.

Profiel: Michael Schumacher