Het wapen waarmee de Curaçaose politicus Helmin Wiels vorig jaar is vermoord, lijkt te zijn gevonden. 

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft zaterdagmiddag (lokale tijd) berichtgeving van de NOS hierover bevestigd.

Het Nederlandse landelijke team onderwaterzoekingen zocht naar het wapen in het Waaigat in Willemstad, een binnenwater dat in verbinding staat met de open zee. Een van de verdachten heeft kort na de moord op Wiels op 5 mei vorig jaar verklaard dat het wapen daar was gedumpt.

Gehaast

De woordvoerder zegt hierover: ''Er is een wapen gevonden dat aan de beschrijvingen voldoet op de plek waar het zou zijn gedumpt. Maar of het daadwerkelijk het moordwapen is, moet nog worden bevestigd."

Volgens de echtgenote van de vermeende moordenaar, die een getuigenverklaring aflegde, heeft de chauffeur van de auto die werd gebruikt bij de moord het wapen gehaast gedumpt. De chauffeur stopte het vuurwapen in een plastic zakje en liet het bij het monument ter nagedachtenis van de Tweede Wereldoorlog in het water vallen, aldus de vrouw.

Vier mannen

Politicus Helmin Wiels, leider van de grootste partij van Curaçao Pueblo Soberano, werd doodgeschoten op een strand op het eiland. Voor die moord zitten vier mannen momenteel vast. De zaak wordt behandeld tussen 4 en 8 augustus.