De Nederlandse supporters zetten vanaf het Oranjeplein in de oude binnenstad van Salvador koers naar de Arena Fonte Nova. 

Rond 13.00 uur plaatselijke tijd (18.00 uur in Nederland) begon de traditionele Oranjeparade, met voorop de bekende dubbeldekker.

De paar duizend supporters gaan te voet naar het stadion waar Oranje om 16.00 uur Braziliaanse tijd (21.00 uur in Nederland) aftrapt voor de WK-wedstrijd tegen Spanje.

Tussen de 3500 en 4000 supporters kwamen bijeen op het 'Terreiro de Jesus' in Salvador, waar ze genoten van de zon, muziek en drank.

De Supportersclub Oranje verwacht dat ongeveer vijfduizend Nederlanders op het Oranjeplein zullen verzamelen in de aanloop naar de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands elftal, tegen Spanje. 

Het was de bedoeling dat het Oranjeplein al om 08.00 uur zou opengaan, maar de Brazilianen bleken nog niet zo ver te zijn met de opbouw. Een uurtje later kon de muziek alsnog aan.

Terwijl de Nederlanders op het intieme stadsplein een feestje vieren, gaat de bouw overigens gewoon door. Een drumband uit Salvador trakteerde de Oranjefans op een swingend optreden.

Populair

Zoals bij alle voorgaande toernooien blijkt het oranjelegioen ook in Brazilië bijzonder populair. Diverse cameraploegen lopen over het plein om de bont uitgedoste Hollanders vast te leggen.

Eén knappe Braziliaanse presentratrice werd door de organisatie op het podium uitgeroepen tot 'Miss Holland'. Met een oranje sjerp om haar bovenlijf bracht ze dat nieuws trots over op de Braziliaanse televisie.

Speelschema van het WK 2014 l Dossier WK