De Duitse oud-president Christian Wulff hoeft zich niet opnieuw voor de rechter te verantwoorden voor vermeende corruptie. 

Het Openbaar Ministerie heeft het hoger beroep tegen de vrijspraak van eind februari door de rechtbank in Hannover ingetrokken.

Wulff moest zich verantwoorden, omdat hij zich in zijn tijd als premier van de deelstaat Nedersaksen in 2008 zou hebben laten fêteren in ruil voor hulp die hij kon aanbieden uit hoofde van zijn toenmalige functie. Wulff werd in 2010 president. In 2012 trad hij af.

Wulff kwam in 2011 in problemen doordat bekend werd dat hij zijn huis via een lening van een bevriend zakenkoppel had gefinancierd. In het onderzoek daarnaar kwam een ander incident boven water waarvoor hij uiteindelijk terecht moest staan.

Als premier van Nedersaksen zou hij zich tijdens een bezoek aan de oktoberfeesten in München hebben later trakteren door een filmmaker. Die betaalde onder andere zijn hotelkosten. Later zou Wulff in ruil daarvoor bij het concern Siemens hebben gepleit om een film van de regisseur financieel te steunen.