Het Braziliaanse metropersoneel in São Paulo heeft gestemd over het wel of niet opschorten van de WK-staking en besloten de staking op te schorten. 

Dat meldt BBC.

De betogers zeggen echter wel dat er een kans is dat ze de staking op de openingsdag van het WK weer oppakken.

Woensdag wordt volgens de vakbond opnieuw gestemd over voortzetting van de staking op donderdag. De actievoerders eisen een loonsverhoging van twaalf procent, terwijl de regering niet meer dan 8,7 procent biedt. Onderhandelingen tussen vertegenwoordigers van de regering en de vakbond liepen maandag vast. 

Zorgen

De staking in de metro baart de autoriteiten zorgen. De ondergrondse is het belangrijkste vervoermiddel voor de de fans die de openingswedstrijd tussen gastland Brazilië en Kroatië willen bijwonen. Het stadion ligt zo'n twintig kilometer ten oosten van het centrum, waar de meeste toeristen verblijven. 

De metro telt zo'n achtduizend medewerkers. Ongeveer de helft van de metrostations van de stad is in bedrijf, zij het met beduidend minder metro's dan normaal. Doordat veel mensen uitwijken naar alternatieve vervoermiddelen, loopt ook het verkeer boven de grond vast. 

Eerder maandag zette de politie traangas in tegen een groep van ongeveer honderd stakende werknemers. 

Bekijk de beelden van de staking: