Bill en Hillary Clinton waren "platzak en hadden schulden", toen ze het Witte Huis verlieten. Dat heeft Hillary Clinton maandag gezegd in een interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC.

In het gesprek verdedigde Hillary de grote bedragen die zij en echtgenoot Bill vragen voor de lezingen die zij voor allerlei organisaties en bedrijven houden.

Ze zei dat ze het geld na afloop van het presidentschap van Bill hard nodig hadden voor het betalen van onder meer hypotheken, belastingen en de studie van hun dochter Chelsea. "Het was niet gemakkelijk", aldus Hillary Clinton.

Volgens berekeningen van nieuwszender CNN heeft Bill sinds zijn vertrek uit het Witte Huis 106 miljoen dollar (77 miljoen euro) verdiend met lezingen en toespraken. Sinds ze als minister van Buitenlandse Zaken is gestopt, vraagt Hillary voor lezingen bedragen tot 200.000 dollar (147.000 euro).

De autobiografie van Hillary Clinton (66) komt dinsdag uit. In Hard Choices gaat ze onder meer in op haar periode als minister van Buitenlandse Zaken (2009-2013) onder president Barack Obama.

Clinton geldt als mogelijk kandidate voor het presidentschap in 2016. Bill bekleedde het ambt van 1993 tot 2001.

Bekijk een deel van het interview: