De FBI is een onderzoek gestart naar bedreigingen tegen de ouders van de Amerikaanse militair die door de VS werd geruild tegen vijf Talibanstrijders.

''We nemen iedere bedreiging serieus'', zei een FBI-agent zaterdag tegen CNN.

De vader van de bevrijde militair, Bob Bergdahl, heeft vier doodsbedreigingen ontvangen via de mail. Bob kreeg de eerste mail woensdag, op de dag dat een feest voor Bowe Bergdahl in de plaats Hailey (Idaho) werd afgelast.

Een week geleden werd duidelijk dat Bergdahl na vjf jaar gevangenschap in Afghanistan door de Taliban is vrijgelaten in ruil voor de Talibanstrijders. Na zijn vrijlating raakte Bergdahl in opspraak. Oud-collega's beweren dat hij zelf wegliep van een Amerikaans kamp.

Zes Amerikaanse militairen zouden zijn omgekomen tijdens pogingen om Bergdahl te bevrijden.

Duitsland

Bergdahl verblijft momenteel in een Amerikaans militair hospitaal in Duitsland, tot hij sterk genoeg is om naar de Verenigde Staten te reizen. Hij is getraumatiseerd. De Taliban zouden hem wekenlang hebben opgesloten in het donker in een kleine ruimte.

Eén van de geruilde Talibankopstukken zou hebben gezegd dat hij weer terug zal gaan naar Afghanistan om tegen de Amerikanen te vechten.