Hillary Clinton (66) is bereid om openheid te geven over haar medische gegevens als ze besluit mee te dingen naar het presidentschap in 2016. 

Clinton zei in een interview met ABC News dat ze dat ''absoluut zou doen, net als andere kandidaten’’.

De vrouw van oud-president Bill Clinton zal waarschijnlijk in 2016 weer proberen om voor de democraten presidentskandidaat te worden. Republikeinen hebben echter haar gezondheid als mogelijk probleem opgeworpen.

Clinton had in 2012 een hersenschudding nadat ze was gevallen. Tijdens de controle werd ontdekt dat ze een bloedprop in haar hersenen had bij haar rechteroor. Daarvoor moet ze de rest van haar leven bloedverdunners slikken. Ook heeft ze een prop in haar been gehad.

Geen gevolgen

De oud-minister van Buitenlandse Zaken garandeerde echter dat ze geen blijvende gevolgen heeft overgehouden aan de val. ''Het was een ernstige situatie, maar ik heb er geen problemen aan over gehouden'', zegt ze in het interview. ''Ik voel me prima en heb een blakende gezondheid.''

In 2008 verloor Clinton de democratische verkiezingen en werd Barack Obama de presidentskandidaat voor de democraten. Ze werd daarna minister van Buitenlandse Zaken.