Bij een zelfmoordaanslag op het konvooi van de Afghaanse presidentskandidaat Abdullah Abdullah zijn vier doden gevallen. 

Abdullah zelf, die wordt gezien als favoriet bij de presidentsverkiezingen van 14 juni, ontsnapte aan de dood. Zeker 22 mensen raakten gewond, liet het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken weten.

De aanslag werd uitgevoerd door een zelfmoordterrorist. De voormalig minister van Buitenlandse Zaken Abdullah kreeg 45 procent van de stemmen in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. In de tweede ronde neemt hij het op tegen voormalig minister van Financiën en Wereldbankeconoom Ashraf Ghani Ahmadzai.

De Taliban hebben gedreigd de verkiezingen te verstoren door aanslagen te plegen op Afghanen die hun stem willen uitbrengen.

In februari was er ook al een aanslag op een konvooi van Abdullah. Toen werd zijn konvooi een kwartier lang beschoten van grote afstand. Er vielen geen doden. Een politieman raakte gewond. De Taliban eisten de verantwoordelijkheid op voor de aanslag. Zij noemden Abdullah ''een slaaf van de Amerikanen''.

Bekijk de beelden:

Achtergrond: 'Verkiezingen leven echt in Afghanistan' | Karzai laat gemengde erfenis achter

Drie belangrijke presidentskandidaten