Israël gaat akkoord met de bouw van 1.500 huizen op de bezette Westelijke Jordaanoever en in Oost-Jeruzalem. 

De krant Times of Israël meldt donderdag dat het ministerie van Volkshuisvesting aanbestedingen heeft uitgeschreven voor de nieuwbouw.

Minister van Huisvesting Uri Ariel noemde het bouwplan een reactie op de vorming van een ''Palestijnse terreurregering'' begin deze week.

Na jaren van bittere en soms bloedige tweestrijd installeerden de Palestijnse bewegingen Fatah en Hamas maandag een regering van nationale eenheid. Israël beschouwt Hamas als een terreurgroep en wil niet samenwerken met de nieuwe Palestijnse regering.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft de eenheidsregering maandag beëdigd. De ceremonie ging ondanks onderlinge geschillen op het laatste moment door.

Netanyahu

Israël sluit gesprekken met de Palestijnse eenheidsregering uit. Premier Benjamin Netanyahu heeft toestemming gekregen om verdere sancties in te stellen tegen het nieuwe bestuur op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. 

Netanyahu riep de internationale gemeenschap zondag al op de nieuwe regering niet te erkennen.

Abbas zegt dat de zorgen van Israël ongegrond zijn, omdat de regering gaat bestaan uit technocraten die geweld afzweren en de staat Israël erkennen.