Sms'en is voorlopig verboden in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

De autoriteiten zeggen het versturen van tekstberichten in de ban te doen om de veiligheid in het land te herstellen, meldt de BBC

De hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR), Bangui, was de afgelopen dagen in de ban van gewelddadige protesten. De betogers eisen het aftreden van de in januari aangetreden overgangsregering. Daarnaast is er een sms-campagne ontstaan waarin wordt opgeroepen tot een algemene staking. 

Inwoners van de CAR die proberen een sms te versturen krijgen te zien dat dit niet mogelijk is. "Op bevel van de premier, en om bij te dragen aan het herstellen van de veiligheid in het land, is het gebruik van sms voor alle mobiele telefoongebruikers opgeschort", aldus het ministerie van telecommunicatie. 

Islamitische rebellen

De CAR werd vorig jaar in chaos gestort toen islamitische rebellen onder leiding van Michel Djotodia de macht grepen in het overwegend christelijke land. Dit leidde tot maanden van bloedige gevechten tussen de christelijke bevolking en Djotodia's aanhangers. 

In januari trad Djotodia, onder zware druk van de internationale gemeenschap, af. Een vredesmacht van Afrikaanse en Franse militairen is er echter niet in geslaagd de orde in het land te herstellen.