De Franse oud-Syriëstrijder Mehdi Nemmouche, die wordt verdacht van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, ontkent dat hij de dader is.

Dat heeft een van zijn advocaten, Apolin Pepiezep, gezegd. Nemmouche zegt dat hij de zak met wapens, die hij bij zich had toen hij werd aangehouden, heeft gestolen.

De verdachte verzet zich tegen uitlevering aan België. Hij wil in Frankrijk worden berecht, zo hebben de Franse justitie en zijn advocaten aan Franse media laten weten. Hij moest woensdag voor een rechter in Versailles verschijnen.

De 29-jarige Nemmouche zit vast sinds hij vrijdag in de Zuid-Franse havenstad Marseille werd aangehouden. Hij wordt beschuldigd van moord, poging tot moord en illegaal wapenbezit. De aanslag op zaterdag 24 mei kostte aan een Israëlisch echtpaar en een Franse medewerkster van het museum het leven. Een Belgische jongeman die als vrijwilliger bij het museum werkt, vecht nog steeds voor zijn leven.

Door zijn verzet tegen zijn uitlevering kan het nog enkele weken duren voordat Nemmouche aan de Belgische autoriteiten wordt overgedragen.