De reddingshonden uit Duiven hebben in Panama de vermiste Kris Kremers en Lisanne Froon niet gevonden.

De begeleiders zijn daar ''emotioneel'' over, liet een begeleider van de stichting Reddingshonden RHWW weten. 

''Alle aanwezigen, ook de mensen uit Panama, hadden de vrouwen zo graag willen vinden.'' De twaalf honden en hun achttien begeleiders zijn woensdag onderweg terug naar Nederland.

Dinsdag doorzochten de honden gebieden waar ze eerder aansloegen. Een groep speciaal getrainde politiemensen daalde aan touwen af in rotskloven. Ook is dinsdag nog gezocht in gebieden waar de meest recente tips vandaan kwamen.

De speuractie van de honden heeft ook nieuwe tips opgeleverd, waar de politie in Panama verder mee aan de slag gaat. 

Definitief doorstrepen

De ouders van Kris Kremers hebben de zoekactie in Panama van nabij gevolgd. ''Voor hen betekent het zoekwerk van de honden dat ze nu definitief gebieden kunnen doorstrepen. Daar is geen spoor van de vrouwen te vinden'', aldus de begeleider van de honden.

Volgens hem zijn bepaalde onderwerpen en vondsten ''uit respect voor de familie'' niet naar buiten gebracht. "Daarnaast hebben we uit respect voor de familie van Lisanne en Kris bepaalde onderwerpen en/of bevindingen niet genoteerd", is te lezen in een blogpost van de RHWW.

In Amersfoort was dinsdag een benefietdag om geld in te zamelen voor nadere speurtochten naar de vrouwen, die sinds 1 april zijn verdwenen.

De dag heeft 7.625 euro opgebracht. Horeca-ondernemer Rolf van As, die de benefietdag organiseerde, roept de horeca in Nederland op om alle fooien van zaterdag 14 juni te doneren aan de stichting 'Vind Kris en Lisanne'.

Vijf dingen die we weten over de vermiste vrouwen in Panama | Boquete is een relatief veilig oord