Zware regenval heeft in Guatemala aan zeker vijf mensen het leven gekost. De slachtoffers zijn familieleden die bedolven werden bij een aardverschuiving. 

De autoriteiten hebben de bevolking maandag gewaarschuwd voorzorgsmaatregelen te nemen omdat het weer nog de hele week slecht blijft.

De aardverschuiving vond dit weekend plaats in de provincie Huehuetenango. De buren van de familie en reddingsploegen wisten nog wel een hond te redden. Het huisdier had meer dan achttien uur vastgezeten in de modder.

Op verschillende plaatsen zijn rivieren buiten de oevers getreden en in tenminste vier westelijke provincies is de regenafvoer ingestort. 

Tropische storm

Tot nu toe zijn er volgens het nationaal bureau voor rampenbestrijding geen grote overstromingen geweest. Het ministerie van onderwijs heeft de scholen voor twee dagen gesloten.

De tropische depressie in Guatemala, dat ook in buurland Mexico al voor aardverschuivingen heeft gezorgd, ontwikkelt zich volgens het Amerikaanse orkaaninstituut dinsdag en woensdag waarschijnlijk tot een tropische storm.