Een twaalfjarig meisje is in de buurt van de Amerikaanse stad Milwaukee negentien keer neergestoken door twee vriendinnetjes.

Het zwaargewonde meisje zou daarna door haar leeftijdsgenootjes aan haar lot overgelaten zijn in het park, zo meldt de plaatselijke politie.

De drie klasgenoten hadden vrijdagavond een slaapfeestje bij één van de meisjes thuis. Geïnspireerd door horrorverhalen over de dood die ze hadden gelezen op internet, lokten de twee meisjes het slachtoffer mee naar een bebost gebied waar ze verstoppertje zouden gaan spelen.

Daar staken ze haar meerdere keren neer met een groot keukenmes, aldus Amerikaanse media.

Het zwaargewonde meisje wist op eigen kracht uit de bosjes te kruipen en werd zaterdag langs de weg gevonden door een fietser.

60 jaar celstraf

Niet lang daarna werden de daders opgepakt. Zij zijn aangeklaagd voor poging tot moord en worden berecht als volwassenen. Hen hangt zestig jaar celstraf boven het hoofd. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

De daders hadden de steekpartij al in februari gepland en hadden meerdere moordscenario's bedacht. In eerste instantie wilden ze duct tape over de mond van hun klasgenoot plakken terwijl ze sliep en haar in haar nek steken.

De meiden voorzagen echter een bloedige chaos en besloten toen dat ze haar beter in de badkamer konden vermoorden, omdat dat makkelijker schoon te maken was. Uiteindelijk namen ze haar mee naar het park.