De politie doet maandag onderzoek bij het Portugese vakantieoord waar de Britse peuter Madeleine McCann in 2007 verdween. 

Een lap grond vlakbij het resort in Praia da Luz is afgezet met linten, meldt de BBC. Ter plaatse zijn agenten met speurhonden aanwezig.

Hoogstwaarschijnlijk wordt met honden en een grondradar gezocht naar omgewoelde stukken aarde waarin bijvoorbeeld gegraven kan zijn. Britse agenten gaan hun Portugese collega's waarschijnlijk helpen bij de zoektocht.

Het speurwerk vindt plaats op verzoek van de Britse politie. Een buurtbewoner vindt de zoektocht van maandag ''belachelijk''. ''We hielpen allemaal om dit gebied te doorzoeken nadat het was gebeurd. Ik laat mijn hond hier iedere dag uit en niemand heeft gaten gegraven.''

Mogelijk wordt de komende dagen ook in twee andere gebieden gezocht.

Verzoek

Het speurwerk vindt plaats op verzoek van de Britse politie. 'Maddie' verdween mei 2007 op 3-jarige leeftijd vanuit haar bed in het vakantieappartement terwijl haar ouders in een nabijgelegen restaurant aten.

De Portugese politie heropende oktober vorig jaar de vermissingszaak. Het is nu de eerste keer dat de Britse politie zelf onderzoek gaat doen op de plaats waar McCann verdween.