De Indiase politie heeft naar eigen zeggen alle hoofdverdachten gearresteerd in de geruchtmakende groepsverkrachting van twee tienermeisjes, die vervolgens werden opgehangen aan een boom. 

Dat hebben Indiase media zaterdag gemeld. De beelden van de hangende meisjes zijn de hele wereld overgegaan.

De arrestanten zijn drie aanvallers, broers, en twee politieagenten die zijn beschuldigd van plichtsverzuim. Een van de agenten is vrijdagavond aangehouden, de laatste van de broers zaterdagochtend vroeg.

De broers worden verdacht van verkrachting en moord. In Indiase media is ook bericht dat zelfmoord door de meisjes nog niet is uitgesloten.

Uitgelachen

De vader van een van de meisjes, twee nichtjes uit een lagere kaste, heeft verteld dat hij door de politie is uitgelachen toen hij hulp vroeg bij de zoektocht naar zijn vermiste dochter. De verkrachtingsmoord en het lakse politieoptreden hebben tot woede geleid in India en daarbuiten.

De familie van een van de meisjes heeft laten weten dat de verkrachting nog gruwelijker is dan de dodelijke verkrachting van een studente op 16 december 2012 in New Delhi. Die zaak leidde eveneens tot wereldwijde ophef.

Dezelfde manier

''Ze moeten in het openbaar worden opgehangen'', aldus de vader van een van de meisjes over de verdachten. ''De wijze waarop men deze onze onschuldige meisjes heeft zien hangen; we willen dat dat de wereld de beschuldigden op dezelfde manier ziet hangen.

De meisjes van 14 en 16 verdwenen dinsdagavond. De volgende dag werden ze dood gevonden, hangend aan een mangoboom in het dorp Katra Shahadatganj in de noordelijke deelstaat Uttar Pradesh.