De slachting woensdag in een kerk in hoofdstad Bangui van de Centraal-Afrikaanse Republiek is volgens de interim-president aangericht door gewapende groepen die het regime van het land willen ondermijnen. Ze kondigde drie dagen van rouw af.

De daders van de aanslag zullen niet onbestraft blijven, heeft interim-president Catherine Samba-Panza vrijdag gezegd in een toespraak.

Ook riep ze demonstranten in de straten van Bangui op hun barricades op te breken. Het geweld heeft sinds donderdag duizenden demonstranten op de been gebracht. Bij de onlusten zijn vrijdag twee mensen doodgeschoten door vredessoldaten uit Burundi.

Woensdag openden militante moslims het vuur en gooiden ze granaten tussen mensen die hun toevlucht hadden gezocht in de kerk. Zeker zeventien mensen kwamen om, 27 anderen werden ontvoerd.

De aanval vond plaats na uren van schermutselingen tussen christelijke milities en bewoners van een moslimwijk. Op het terrein van de kerk verbleven zo'n vijfduizend mensen die op de vlucht waren geslagen voor het geweld. De vredesmacht met onder meer Franse militairen die sinds kort aanwezig is, blijkt onvoldoende om rust te brengen in het land.