Een afdeling van motorclub Satudarah in Duitsland is opgerold. De Duitse politie ontmantelde het 'chapter' in Recklinghausen in het Ruhrgebied. 

Zeker vier mensen, onder wie een 31-jarige Nederlander, zijn opgepakt.

De operatie was begin april, maar is pas woensdag naar buiten gebracht. ''Het Satudarah-chapter Recklinghausen bestaat niet meer'', aldus de Duitse politie.

De Nederlander zou vorig jaar door Satudarah naar Recklinghausen zijn gestuurd om daar een afdeling op poten te zetten. Hij haalde de leden bij andere clubs vandaan, zoals de Bandidos en de Chicanos.

Een 24-jarige man uit de Duitse stad werd president. De club zou geld hebben verdiend met een nachtclub en met de handel in cocaïne en marihuana. In Bottrop zou de motorclub hebben geprobeerd iemand af te persen.

Rechercheurs hielden de clubleden daarom in de gaten. Uit het onderzoek werd duidelijk dat ze niet alleen messen en bijlen bezaten, maar ook geweren.

Aken

Toen Satudarah zich ook in Aken wilde vestigen, sloeg de recherche toe. De clubleden werden zonder verzet opgepakt. Na de arrestaties werden enkele huizen doorzocht. Daarbij zijn onder meer cocaïne, marihuana en wapens gevonden.

Behalve de Nederlandse afgezant en de Duitse president werden ook een Duitse drugsdealer (30) en een Servische wapenbewaker (25) opgepakt.