De politie in Calais heeft woensdagochtend ongeveer achthonderd migranten uit Azië, het Midden-Oosten en Afrika verwijderd uit kampementen bij de haven van Calais. 

Dat meldt de BBC woensdag. Agenten van de oproerpolitie vielen de kampen binnen nadat de deadline voor de migranten om vrijwillig te vertrekken was verlopen. 

In de kampementen is schurft uitgebroken, zeggen de autoriteiten. De laatste maanden zouden steeds meer mensen de besmettelijke huidziekte hebben opgelopen. 

Tot 2002 had het Rode Kruis nog een post in Calais, maar na de sluiting verbleven de vluchtelingen in onhygiënische tentenkampen. Die zijn de afgelopen maanden explosief gegroeid. 

Vanwege de groei van de kampen was deze ''evacuatie'' nodig, zegt de prefect van het gebied, Denis Robin, in Franse media. Na het opbreken zullen de meest kwetsbare migranten worden opgevangen, beloofde hij.

De migranten willen naar Groot-Brittannië en hopen in Calais op een kans de oversteek te kunnen maken.

In 2009 werd bij Calais ook al een geïmproviseerd migrantenkamp gesloopt. Toen werden 276 mensen opgepakt, van wie de helft minderjarigen.

Bekijk de beelden: