Door een brand in een bejaardenhuis in Zuid-Korea zijn woensdagmorgen (plaatselijke tijd) zeker 21 mensen om het leven gekomen.

Dat melden Zuid-Koreaanse media.

Door de brand in het bejaardenhuis in het zuidelijke en afgelegen Jangseong raakten acht mensen gewond. Twintig patiënten en één zuster zijn om het leven gekomen.

De brand was in zes minuten onder controle en geblust, toch, zijn er veel slachtoffers gevallen. Dit doordat de ouderen zichzelf vanwege lichamelijke gebreken niet in veiligheid brengen en vervolgens giftige rook hebben ingeademd.

Alle slachtoffers bevonden zich op de tweede etage van het gebouw. Volgens Reuters zijn zij omgekomen door verstikking. In het bejaardenhuis bevonden zich ouderen die chronisch ziek waren. Velen van hen hadden de Ziekte van Alzheimer of een handicap door eerder hartfalen. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Het incident komt in een tijd van rouw in Zuid-Korea. Vorige maand kwamen meer dan driehonderd mensen om het leven toen een veerboot zonk. President Park Guen-hye van Zuid-Korea bood haar excuses aan voor de ramp met de veerboot en beloofde de veiligheidsnormen in het land te verbeteren.

Bekijk de beelden: