De Belgische justitie ontkent dat er een verdachte is opgepakt in verband met de aanslag op het Joods Museum in Brussel afgelopen zaterdag.

Dat meldt het Belgische persbureau Belga dinsdagmiddag.

De Vlaamse omroep VTM meldde op basis van informatie "uit goede bron" dat er een verdachte was aangehouden. Andere Belgische media, waaronder De Standaard, maakten ook melding van een aanhouding in de zaak van de aanslag. 

Volgens het parket is er een arrestatie verricht in een andere zaak die losstaat van de aanslag. Het gaat om een man die verdacht wordt van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, maar er is ''op dit moment'' geen enkele link met de aanslag van zaterdag, aldus de zegsvrouw. De arrestatie kwam er omdat justitie na de aanslag bepaalde dossiers met voorrang behandelt.

Aanslag

Zaterdag schoot een nog onbekende man in het museum twee Israëlische bezoekers en een Franse medewerkster dood. Een vrijwilliger, een Belgische jongeman, vecht in het ziekenhuis nog voor zijn leven.

Justitie in België beschouwt de schietpartij als een terroristische aanslag, gezien de locatie en het feit dat de man zeer doelbewust, koelbloedig en vastberaden te werk ging.

Zondag verspreidde de politie bewakingsbeelden van de aanslag, waarop duidelijk te zien is hoe de dader aankomt bij het museum en met een machinegeweer begint te schieten. Kort daarna vlucht hij. De aanslag duurde nog geen negentig seconden.