Zeker zeven mensen zijn vrijdagavond omgekomen bij een schietincident in de Amerikaanse stad Isla Vista aan de westkust. Zeven anderen raakten gewond. 

De dader schoot vanuit een rijdende auto naar voorbijgangers, meldden lokale media zaterdag op gezag van de politie.

De schutter zou door de politie zijn doodgeschoten en was alleen. Volgens een ooggetuige reed hij al schietend door de straat, waarbij hij een aantal auto's schampte en zeker een fietser raakte. De auto crashte daarna tegen een geparkeerde auto.

Volgens de politie had de dader een "ernstige psychische stoornis". "Dit was een voorbedachte massamoord", aldus sheriff Bill Brown van de regionale politie. De schietpartij gebeurde even voor 21.30 uur lokale tijd.

Wraak na afwijzingen

Mogelijk houdt het incident verband met een video waarin een jongen uit Isla Vista wraak bezint op vrouwen die hem de afgelopen acht jaar zouden hebben genegeerd of afgewezen. Hij zei de vrouwen daarvoor te "bestraffen".

De 22-jarige Elliot Rodger zou mogelijk een zoon zijn van Hollywood-regisseur Peter Rodger, die ook een deel van de regie voor The Hunger Games op zich nam. Dat maakt de familie bekend via een advocaat, meldt de BBC. De politie heeft deze berichten nog niet bevestigd.

Bekijk de videoboodschap: