Een grote explosie heeft een hotel in de Syrische stad Aleppo geheel doen instorten. Verschillende regeringstroepen zouden zijn omgekomen. 

Activisten, staatsmedia en het Syrische Observatorium voor de Rechten van de Mens maken melding van de ontploffing. Naast het hotel zouden ook gebouwen in de omgeving, op de rand van het oude centrum van Aleppo, zwaar beschadigd zijn geraakt.

De rebellengroep Islamitisch Front heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist. Volgens de rebellen zijn vijftig militairen om het leven gekomen, maar het is niet duidelijk hoe ze dat hebben vastgesteld. 

Onder het Carlton Citadel Hotel zou door rebellen een tunnelbom tot ontploffing zijn gebracht. In het hotel bevonden zich regeringstroepen, meldt de BBC. Ook persbureau Reuters stelt dat het hotel door de troepen van president Bashar al-Assad werd gebruikt als uitvalsbasis.

Begraven

Het Observatorium stelt dat de rebellen "een enorme hoeveelheid explosieven" in een tunnel onder het hotel hadden begraven en deze op afstand tot ontploffing hebben gebracht.

De panden stonden in een wijk die wordt beheerst door de regering, aan de rand van gebied dat in handen is van rebellen.

Rebellen proberen de laatste tijd op te rukken in de delen van Aleppo die in handen zijn van de regering. Regeringstroepen bombarderen regelmatig wijken die worden gedomineerd door de oppositie.

Bekijk beelden van de explosie:

Dossier Syrië