In de omgeving van de Nederlandse basis in Mali zijn woensdagnacht raketten ingeslagen. De Nederlanders op het kamp hebben uit voorzorg in bunkers geschuild, zegt een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

De raketaanval begon rond 02.00 uur lokale tijd. Van een serieuze dreiging lijkt geen sprake te zijn geweest. De dichtstbijzijnde raket sloeg op ongeveer een kilometer van het kamp in.

Er zijn dan ook geen gewonden gevallen. "Na de eerste inslag gaat een alarm af en dan zoekt iedereen dekking in de bunkers", zegt de woordvoerder.

Het is volgens de woordvoerder niet de eerste keer dat raketten in de omgeving inslaan. "Sinds de opbouw van het kamp in januari begon is dit al vaker gebeurd."

Militairen van andere landen onderzoeken donderdag hoeveel raketten zijn afgevuurd en waar ze zijn ingeslagen. In Kamp Castor houden 450 Nederlandse militairen zich bezig met het verzamelen en verwerken van inlichtingen.

Franse militair

In het noorden van Mali is deze week een Franse militair omgekomen. Dat zei de Franse minister van Defensie Jean-Yves Drian donderdag. 

De omgekomen onderofficier was van het Vreemdelingenlegioen. Hij is de achtste Franse militair die sneuvelt in Mali in de strijd tegen jihadisten. Naar schatting 4000 Franse militairen zijn in de Sahel in actie tegen de extremisten. 

Alles over de missie in Mali in ons dossier