Het programma Vermist looft een beloning van tienduizend euro uit voor een veilige terugkeer van de vermiste Nederlandse vrouwen in Panama. Dat meldt het TROS-programma woensdag. 

Eerder beloofde de familie van de twee vrouwen al dertigduizend dollar aan degene die met de gouden tip komt in de vermissingszaak.

Ook zet Vermist samen met het Nederlandse honkbalteam een actie op touw voor de 21-jarige Kris Kremers en de 22-jarige Lisanne Froon.

Enkele spelers van het nationale team zullen in een spotje vragen om uit te kijken naar de vrouwen. De video wordt vervolgens uitgezonden bij Panamese sportzenders en op grote schermen in alle baseball-stadions.

Voortgang

De families Froon en Kremers vinden het 'een mooie actie'. Zij zitten volgende week bij Vermist om te praten over de voortgang van het onderzoek dat is opgezet om hun dochters te vinden.

De ouders van Lisanne lieten dinsdag weten op korte termijn naar Panama te vertrekken om de zoektocht een impuls te geven. Ze zijn teleurgesteld dat al het speurwerk tot nu toe nog niets heeft opgeleverd.

De vrouwen uit Amersfoort en Utrecht zijn sinds 1 april vermist. Kremers' ouders zijn al in Panama geweest.

Vijf dingen die we weten over de vermiste meisjes in Panama

Boquete is een relatief veilig oord