De in Nederland wonende Nigeriaanse activist Sunny Ofehe is weer vrijgelaten door de politie in Nigeria. Dat heeft zijn vrouw woensdag laten weten.

Ook de eveneens in Nederland woonachtige journalist Femi Soewu is weer vrij.

Ofehe is verhoord over de ontvoering van een vijfkoppig gezelschap uit Nederland in de Nigerdelta. Ofehe en de eveneens in Nederland woonachtige journalist Femi Soewu werden al snel weer vrijgelaten door de ontvoerders.

Maar de drie anderen, Erhard Leffers, Marianne Vos en Jandries Groenendijk, zijn nog in handen van de kidnappers.

Verhoord

Ofehe werd sinds dinsdag door de politie vastgehouden. Volgens zijn vrouw Dorothy Ofehe is hij in goede gezondheid. Ook enkele anderen die door de politie zijn verhoord, zijn weer vrij.

Onder hen is Berry Negerese, de voorzitter van een plaatselijke ontwikkelingsorganisatie. Hij was op het moment dat het gezelschap uit Nederland zondag op een rivier werd overvallen ook op een van de boten.

Niets vernomen

Van de ontvoerde Nederlanders is sindsdien niets meer vernomen. Het is niet bekend waar ze zijn of wie er achter de ontvoering zit. Ofehe heeft na zijn vrijlating door de ontvoerders verklaard dat de ontvoerders waarschijnlijk Nigerdelta-militanten zijn en dat ze het leken te hebben gemunt op de blanke Nederlanders.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niets over de zaak zeggen. Nederland onderhandelt niet in ontvoeringszaken en betaalt geen losgeld.