De activist Sunny Ofehe en journalist Femi Soewu zijn in Nigeria verhoord door de politie over de ontvoering van de Nederlanders in de Nigerdelta.

Volgens de vrouw van Ofehe zit haar man nog vast en is niet duidelijk waarom.

Ofehe en Soewu waren samen met drie anderen uit Nederland ontvoerd in de Nigerdelta, maar werden al snel vrijgelaten. Erhard Leffers, Marianne Vos en Jandries Groenendijk zijn nog in handen van de ontvoerders.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet bevestigen of en waarom de mannen vastzitten. Volgens mediaberichten zitten ze vast in de hoofdstad Yenagoa van de provincie Bayelsa.

Dorothy Ofehe roept op haar man weer vrij te laten. Ze zegt dat de detentie toont dat de politie in Nigeria niet is te vertrouwen. Volgens haar moet de politie niet haar man vasthouden, maar meer doen om de ontvoerders op te sporen.

Meer Nigerianen

Volgens de mediaberichten zijn ook enkele andere Nigerianen opgepakt. Onder hen is Berry Negerese, de voorzitter van een plaatselijke ontwikkelingsorganisatie. Hij was op het moment dat het gezelschap uit Nederland op een rivier werd overvallen ook op één van de boten.