Meer dan tweehonderd mensen zijn omgekomen door een aanval van de islamitische terreurbeweging Boko Haram op een dorp in het noordoosten van Nigeria. 

Dat hebben lokale media woensdag bekendgemaakt. De politie hield het later op 125 doden, maar zij erbij dat het dodental nog kan stijgen.

Het dorp Gamboru werd in de nacht van dinsdag op woensdag aangevallen. De gewapende terroristen vermoordden willekeurig inwoners.

''Ze zijn nog steeds lijken aan het tellen. Tot nu toe zijn het er tweehonderd, maar het zijn er veel meer'', aldus een lokale politicus.

Onder de slachtoffers zijn 16 agenten. De terroristen verwoestten de belangrijkste markt van het dorp.

Diverse aanslagen

Aanhangers van Boko Haram (westers onderwijs is zondig in het Hausa, de taal van de belangrijkste bevolkingsgroep in het noorden van Nigeria) hebben de verantwoordelijkheid voor diverse bloedige aanslagen in Nigeria opgeëist.

Zij ontvoerden drie weken geleden meer dan tweehonderd scholieren op een meisjesschool in het plaatsje Chibok. Deze week werd bekend dat nog eens acht meisjes in het noordoosten van Nigeria zijn ontvoerd.

Van alle meisjes ontbreekt elk spoor. De Verenigde Staten sturen een team naar het Afrikaanse land om te helpen bij het opsporen van de jonge vrouwen. De Nigeriaanse politie loofde een beloning uit van omgerekend ruim 215.000 euro voor tips die leiden tot de redding van de meisjes.

Vier dingen die u moet weten over Boko Haram