Ook de ouders van de vermiste Lisanne Froon vertrekken op korte termijn naar Panama om de zoektocht daar een impuls te geven. Dat laat een woordvoerder van de familie dinsdag weten. 

De ouders zijn teleurgesteld dat de zoektocht en de inzet van de Nederlandse politie tot nu toe nog niks hebben opgeleverd.

De 22-jarige Froon uit Amersfoort en Kris Kremers (21) uit Utrecht zijn sinds 1 april vermist. Kremers' ouders zijn al eerder in Panama geweest.

"De ouders van Lisanne vertrekken ook naar Panama omdat ze het gebied willen leren kennen", meldt de zegsman. "Dat is een gevoelsmatige reden. Daarnaast zijn er contacten die daar onderhouden moeten worden en willen ze kijken of er nieuwe contacten gelegd moeten worden."

Inmiddels zijn flink wat donaties gedaan aan een stichting die geld inzamelt om de zoektocht op allerlei manieren uit te breiden, zowel vanuit Nederland als in Panama. Van dat geld moeten bijvoorbeeld billboards in Panama worden geplaatst.

Radiospot

Ook heeft de familie een radiospot laten maken die op lokale zenders wordt uitgezonden. Daarin wordt gevraagd de stichting financieel te steunen. "Er is goed gestort en daar zijn de ouders heel blij mee", zegt de woordvoerder. "Zowel grote als kleine bedragen." Het exacte bedrag wil hij niet noemen.

De ouders zijn teleurgesteld dat een zoektocht van vier weken door de Nederlandse politie in het gebied niets heeft opgeleverd. "Er is geen resultaat en geen enkele indicatie waar nu gezocht moet gaan worden", zegt de woordvoerder. "Daarom willen ze met behulp van donaties de zoektocht intensiveren."

Tipgeld

Kremers en Froon wilden nabij Boquete een wandeltocht gaan maken, maar sinds 1 april ontbreekt elk spoor. De beloning voor de gouden tip werd eind april verhoogd van 2500 naar dertigduizend dollar.

Een grootscheepse zoektocht van reddingswerkers, helikopters en speurhonden leverde niets op. Halverwege april werd de zoekactie verkleind. Daarna vertrok een Nederlands team naar Panama, om gesprekken te voeren met de lokale politie. Dat heeft tot nu toe niets opgeleverd, aldus de woordvoerder.

Vijf dingen die we weten over de vermiste meisjes in Panama

Boquete is een relatief veilig oord