Een team van internationale experts komt vanaf woensdag bijeen om eerder verkregen informatie over de vermissing van vlucht MH 370 opnieuw te bekijken. 

​Ze willen zeker weten dat de mensen die in een afgelegen deel van de Indische Oceaan naar brokstukken speuren op de juiste plek zoeken. 

"We zijn in een stadium gekomen waarin het erg zinnig is om alle gegevens die verzameld zijn en alle analyses die gemaakt zijn nog eens te bekijken, om te verzekeren dat er niets over het hoofd is gezien, dat de veronderstellingen, deducties en gevolgtrekkingen juist zijn", zei de Australische leider van de zoekactie, Angus Houston. 

Truss liet weten dat Australië en de andere betrokken landen er nog steeds vertrouwen in hebben dat ze in het goede gebied zoeken.

De experts gaan ook bekijken welk materieel nodig is om verder te zoeken. Het gaat daarbij om sonarapparatuur die achter een schip wordt voortgesleept en onderzeeërs die de bodem van de Indische Oceaan ten westen van Australië kunnen afspeuren. Dat werd maandag bekendgemaakt na het overleg van Truss met Maleisië en China.

Het toestel van Malaysia Airlines verdween 8 maart van de radar. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van het vliegtuig dat 239 passagiers aan boord had.

Vijf dingen die u moet weten over de zoektocht naar MH 370 | Alle berichten over het vermiste vliegtuig