Nadat Gerry Adams zondag in Belfast is vrijgelaten, gaf de leider van de Noord-Ierse politieke partij Sinn Fein een persconferentie. In de vier dagen dat hij werd vastgehouden, zou hij 33 keer zijn ondervraagd.

Adams ontkende wederom betrokken te zijn bij de moord op de 37-jarige Jean McConville in 1972. ''Laat me hier duidelijk over zijn. Ik heb niets te maken met het ontvoeren, doden en begraven van Jean McConville.''

De Sinn Fein-leider veroordeelde bovendien de timing van zijn arrestatie. Volgens Adams is het dubieus dat hij midden in verkiezingstijd is opgepakt. Hij sprak van een ''kwaadaardige en oneerlijke campagne'' tegen hem.

Hij heeft zelf twee maanden geleden contact opgenomen met de politie over de moord op de 37-jarige Jean McConville in 1972. Toen hij zich afgelopen week vrijwillig meldde, werd hij prompt gearresteerd.

''Ik heb me samen met anderen ingezet om dit onrecht te herstellen en gezorgd voor de terugkeer van de lichamen van andere slachtoffers die de IRA op geheime plaatsen heeft begraven'', verklaarde Adams. ''En dat zal ik blijven doen.''