De Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye heeft zondag gesproken met de nabestaanden van de slachtoffers van de veerbootramp van vorige maand.

Park trof zo'n vijftig mensen op het eiland Jindo, vlakbij de plek waar de veerboot op 16 april zonk. De president zei mee te leven met de nabestaanden en zich in te kunnen denken hoe zij zich momenteel voelen.

"Ik heb zelf ervaren hoeveel pijn het doet om een familielid kwijt te raken, dus ik begrijp het", aldus Park. Zij verwees daarmee naar de gewelddadige dood van haar ouders.

Park's vader Park Chung-hee was van 1961 tot 1979 dictator van Zuid-Korea. Hij kwam door middel van een coup aan de macht en werd uiteindelijk in 1979 vermoord. Park Geun-hye's moeder werd in 1974 vermoord.

Laatste hoop

Na het gesprek met de nabestaanden ging Park met een schip van de kustwacht naar de rampplek. Ze stak de duikers die nog altijd naar slachtoffers zoeken een hart onder de riem en zei dat zij de 'laatste hoop' zijn voor de nabestaanden.

De veerboot had 476 passagiers aan boord toen deze vorige maand zonk. De meeste van hen waren scholieren. Tot dusverre zijn 244 lichamen geborgen. Nog eens 55 mensen worden vermist.