Enkele leerlingen van het prestigieuze College Saint-Michel in Brussel zijn geschorst nadat bekend werd dat ze betrokken waren bij een seksschandaal. Zes jongens hadden tijdens een schoolreis groepsseks met een 16-jarig meisje.

Dat meldt VRT.

De zes jongens zijn van school gestuurd en het 16-jarige meisje, dat instemde met de sekspartij, is een tijd geschorst.

Het schandaal vond plaats in januari, maar kwam na twee maanden pas aan het licht doordat het 16-jarig meisje met een van de jongens werd betrapt in 'een compromitterende houding' op de ziekenboeg in de school.

Het seksschandaal is geen goed nieuws voor de school. Saint-Michel is een van de meest prestigieuze scholen van het land. Koning Filip volgde er een tijdje les. "Ik had deze zaak liever in alle stilte geregeld", zei directeur Paul Benoît de Monge de Franeau tegen VRT. "Maar, zonder in detail te willen treden over de feiten, kon ik niet anders dan de leerlingen van school sturen."

Waarom de jongens van school zijn gestuurd en het meisje alleen is geschorst, is niet duidelijk. "Dit was een moeilijke beslissing, maar ik kon niet anders", zei de directeur daarover.

De ouders van de betrokken leerlingen dreigen naar het gerecht te stappen.