Zware regenval en smeltende sneeuw hebben waarschijnlijk een ramp veroorzaakt in het noorden van Afghanistan. Een dorp werd bedolven onder twee aardverschuivingen.

De Verenigde Naties gaan uit van zeker 350 doden.

Volgens de regionale autoriteiten zitten ongeveer 2.100 mensen vast. De vrees bestaat dat de meesten van hen zijn overleden.

De politie zei eerder dat tot vijfhonderd mensen worden vermist en waarschijnlijk zijn overleden.

Vrije dag

De aardverschuivingen troffen vrijdagochtend het dorp Ab-e-Barik in de provincie Badakhshan. Vrijdag is in Afghanistan een vrije dag. Daarom waren veel mensen thuis.

De eerste aardverschuiving trof onder meer een bruiloftsfeest, zei de gouverneur van het gebied. Daarbij vielen 250 doden.

Ongeveer driehonderd woningen werden verwoest. Honderden mensen kwamen te hulp om de slachtoffers uit te graven, maar toen kwam een tweede aardverschuiving. Honderden huizen zijn verwoest.

Lente

In Afghanistan is de lente gekomen. Het regent flink en de sneeuw in de bergen smelt. Tegen al dat water zijn de bergflanken vaak niet bestand.

De afgelopen week zijn meer dan honderd mensen omgekomen door overstromingen in het noorden van Afghanistan. Duizenden mensen zijn hun woningen ontvlucht.

Afghanistan is vaak slachtoffer van natuurrampen