De politie in Nigeria heeft de ouders van circa tweehonderd ontvoerde schoolmeisjes om een foto van hun dochters gevraagd. 

Het beeldmateriaal is nodig om het exacte aantal vermisten vast te stellen, aangezien de administratie van de school verloren is gegaan toen die in brand werd gestoken. Dat meldt de BBC.

Meer dan twee weken geleden werd een grote groep meisjes ontvoerd uit de school in Chibok. Op dat moment zouden daar ook meisjes van andere onderwijsinstellingen een examen afleggen.

Over het exacte aantal worden echter steeds andere uitspraken gedaan door onderwijzers, autoriteiten en andere betrokkenen. De lokale politiechef houdt het vrijdag op 223. Enkele tientallen ontvoerde meisjes zouden succesvol zijn ontsnapt, maar lang niet van allen hebben de ouders dat bij de autoriteiten gemeld.

Boko Haram

Boko Haram, de radicale moslimgroepering die ervan wordt verdacht de meisjes te hebben gekidnapt, heeft nog steeds niet op die beschuldigingen gereageerd. Boko Haram betekent 'Westers onderwijs is verboden' en heeft alleen dit jaar al naar schatting 1.500 mensen gedood in het West-Afrikaanse land.

In heel Nigeria zijn mensen afgelopen week de straat op gegaan vanwege de ontvoering. Ze vinden dat de regering te weinig doet om een einde te maken aan de zaak. Maar in delen van Noordoost-Nigeria heerst wetteloosheid: als de meisjes daar al zouden zijn, maakt het leger er geen schijn van kans.

Onder anderen de Britse oud-premier Gordon Brown vindt dat de internationale gemeenschap moet helpen bij de zoektocht.