Passagiers op de Engelse vliegvelden Heathrow, Gatwick, Stansted en Birmingham hebben moeite met inchecken. Ook op het vliegveld van Los Angeles in Amerika was het uitgaand vliegverkeer stilgegeld. 

De vliegvelden daar kampen met een computerstoring. Dat meldt BBC woensdagavond.

Passagiers uit Groot Britannië moeten rekening houden met een vertraging van zeker negentig minuten vanwege de problemen op de vliegvelden.

Met name inwoners van buiten de Europese Unie zouden de meeste problemen hebben. Ze moeten rekening houden met een vertraging van bijna vier uur.

De paspoorten kunnen niet worden gescand, waardoor de medewerkers van de luchthavens alle gegevens met de hand moeten invullen. Medewerkers hebben laten weten dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing, maar dat nog niet zeker is wanneer het systeem weer zal gaan werken.

Los Angeles

Vliegtuigen mochten niet vertrekken vanaf de luchthaven van Los Angeles. Er is nog niet bekend wat precies het probleem is en wanneer het is verholpen.

Volgens de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA waren de problemen woensdag (lokale tijd) na een uur voorbij en wordt het vliegverkeer langzaam hervat. Vliegtuigen die wilden landen, mochten dat overigens nog wel in Los Angeles.