De Cambodjaanse politie heeft dinsdag een man gearresteerd in verband met de moord die maandag op een Nederlandse vrouw werd gepleegd. De verdachte heeft de moord bekend. 

Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken aan NU.nl, na berichtgeving van de Engelstalige krant Phnom Penh Post

De Nederlandse Daphna Beerdsen (31) werd maandag thuis in Phnom Penh met een schroevendraaier om het leven gebracht. Volgens de politie gebeurde dit nadat de man haar fiets wilde stelen en ze om hulp riep.

"De verdachte werd dinsdagavond gearresteerd en bekende vervolgens", zei woordvoerder Kirth Chantharith tegen de krant. 

"Hij heeft haar omgebracht toen hij haar fiets wilde stelen. Gedurende deze actie riep het slachtoffer luid om hulp en vervolgens stak hij haar neer met een schroevendraaier." De negentien maanden oude dochter van Beerdsen raakte zwaargewond bij het incident.

De man had de tas van Beerdsen in bezit. Deze is door de politie veiliggesteld als bewijsmateriaal. In de tas zat onder meer haar identiteitsbewijs of paspoort. "Dat was haar tas en zijn haar documenten", aldus Chantharith.

Verenigde Naties

Het slachtoffer werkte voor de Verenigde Naties in Cambodja. Ze woonde met haar man en kind in Phnom-Penh. Hij werkt eveneens voor de VN, maar was tijdens de moord niet thuis.

De dochter van Beerdsen is dinsdag overgevlogen naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Daar zou ze dinsdagavond een hersenoperatie hebben ondergaan. De vader van het kind is aanwezig in het ziekenhuis.