De beloning voor de gouden tip die leidt tot de vondst van de vermiste Nederlandse vrouwen in Panama is verhoogd van 2.500 naar 30.000 dollar. 

Dat hebben privé-onderzoekers dinsdag in het Panamese stadje Boquete laten weten aan de reddingsdienst Sinaproc. 

De politie in Panama heeft de zaak overgenomen en verricht recherchewerk. In Boquete zijn volgens de woordvoerder van Sinaproc nu verschillende privé-onderzoekers aanwezig die zich bezighouden met de verdwijning. Om hoeveel onderzoekers het gaat en wat voor werkzaamheden zij precies verrichten weet de zegsman niet. 

De Nederlandse politie heeft tot nu toe 35 tips gekregen over de twee Nederlandse vrouwen die in Panama vermist zijn. Dat zei een politiewoordvoerder dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht. Vorige week stond de teller nog op 25 tips.

Tijdslijn

Volgens de zegsman heeft de politie sindsdien nieuwe tips gekregen van mensen die nog geen contact hadden gehad met de politie. "Dat is belangrijk voor het maken van onze tijdslijn, maar helaas zijn ze nog steeds niet gevonden."

De onderzoeksresultaten van de Nederlandse politie worden nu vergeleken met die van de Panamese politie. De leider van het politieteam dat in Nederland onderzoek doet naar de vermissing is momenteel in Panama om daar met de politie te praten.

Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22) werden voor het laatst gezien op 1 april in Boquete. Ze waren van plan om een wandeltocht te maken op het nabijgelegen Pianista Trail. Het is niet zeker of ze daar ooit aan begonnen zijn.

Vijf dingen die we weten over de vermiste meisjes in Panama

Boquete is een relatief veilig oord