Een Australisch bedrijf zegt dat het mogelijk het wrak heeft gelokaliseerd van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. 

Het bedrijf GeoResonance denkt het wrak te hebben gevonden in de Golf van Bengalen, ongeveer 5.000 kilometer verwijderd van het gebied in de Indische Oceaan waar op dit moment wordt gezocht, ongeveer 2.280 kilometer ten noordwesten van de Australische stad Perth.

De Maleisische minister van Verkeer Hishamuddin Hussein meldt dinsdag dat de verklaring van de firma voor kennisgeving is aangenomen en dat China en Australië op de hoogte zijn van het bericht. GeoResonance is gespecialiseerd in geofysisch onderzoek naar bijvoorbeeld olie- en gasbronnen.

Het Australische coördinatiecentrum (JACC), dat de zoektocht naar de Boeing coördineert, heeft de claim van GeoResonance verworpen. Zo meldt CNN. "Het gebied, opgegeven door het bedrijf, komt niet overeen met de onderzochte data", aldus JACC. 

De Boeing verdween op 8 maart van de radar toen het toestel met 239 mensen aan boord op weg was van Kuala Lumpur naar Peking.

Locatie Golf van Bengalen:


Grotere kaart weergeven

Vijf dingen die u moet weten over de zoektocht naar MH 370