Door een bomaanslag en een mortieraanval zijn dinsdag in Syrië minstens 54 mensen om het leven gekomen. De meeste slachtoffers vielen door twee autobommen in de stad Homs.

Zeker 37 mensen kwamen daar om het leven, onder wie 5 kinderen. De autobommen ontploften vlak bij een drukke rotonde, aldus het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

Een bron bij de plaatselijke veiligheidsdienst sprak zelfs over 42 doden. De aanslag is gepleegd in een overwegend alawitische wijk. Dat is de religieuze minderheid waartoe president Bashar al-Assad behoort.

Door een mortieraanval op het centrum van de hoofdstad Damascus kwamen zeventien mensen om het leven. Enkele granaten sloegen in bij een school. Het centrum van Damascus is in handen van het leger van president Assad. In tegenstelling tot veel andere plekken in het door geweld geteisterde land is het er relatief rustig.

De burgeroorlog in Syrië heeft in drie jaar al 150.000 levens geëist. Miljoenen mensen zijn op de vlucht geslagen, in eigen land en naar het buitenland. Naar schatting 9 miljoen mensen hebben hulp nodig.

Chronologie van de Syrische burgeroorlog l Dossier Syrië