Het anderhalf jaar oude dochtertje van de in Cambodja vermoorde 31-jarige Nederlandse vrouw ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. De vader van het kind is inmiddels aanwezig. 

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag laten weten.

Het meisje heeft hersenletsel opgelopen. Ze is inmiddels overgebracht naar een ziekenhuis in de Thaise hoofdstad Bangkok. Eerder lag ze in een ziekenhuis in Cambodja, maar omdat de medische voorzieningen daar minder toereikend zijn, is ze nu overgebracht naar Bangkok.

De uit Alkmaar afkomstige planoloog en journalist werd maandag dood aangetroffen door een oppas in haar woning in een buitenwijk van de de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh.

De vrouw is met messteken om het leven gebracht. Daarbij raakte ook haar 19-maanden oude dochtertje zwaargewond.

Motieven

Over de motieven van de moord is ook nog geen duidelijkheid. Het ministerie zegt het politieonderzoek verder af te wachten. 

In de woning zijn voetsporen en handafdrukken in bloed gevonden die volgens de Cambodjaanse politie waarschijnlijk afkomstig zijn van de dader. Er is geen wapen gevonden.

De politie sluit niet uit dat het om een overval gaat, maar heeft tegenover Cambodjaanse media gezegd dat het enige wat als vermist is opgegeven een fiets is.

Verenigde Naties

Het 31-jarige slachtoffer werkte voor de Verenigde Naties in Cambodja. Ze woonde met haar man en kind in Phnom-Penh. Hij werkt eveneens voor de VN, maar was tijdens de moord niet thuis.