De zoektocht naar de vermiste vlucht MH 370 van Malaysia Airlines komt in een ''nieuwe fase''. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott maandag gezegd. 

De speuractie met een onbemande onderzeeër in een relatief klein gebied op de bodem van de Indische Oceaan heeft niets opgeleverd.

Abbott liet weten dat ''een veel groter'' gebied op de zeebodem zal worden afgespeurd met de onbemande onderzeeër. Volgens de premier is de kans erg klein dat zeven weken na de verdwijning wrakstukken worden gevonden op het wateroppervlak. De speuractie met vliegtuigen wordt daarom opgeschort.

Abbott sprak van de ''moeilijkste zoekactie in de geschiedenis van de mensheid''. Hij benadrukte dat de operatie niet stopt. Abbott zei dat experts ervan zijn overtuigd dat ze in het goede gebied zoeken. Ze geloven nog steeds dat signalen die onlangs zijn opgepikt afkomstig waren van de zwarte dozen van de Boeing. ''Als alles perfect verloopt, dan denk ik dat we het goed doen als het lukt in acht maanden'', aldus Abbott.

Alle berichten over het vermiste vliegtuig