Tornado's in de Verenigde Staten hebben het leven geëist van zeker zestien mensen in de centraal gelegen staat Arkansas. 

Een dode is gevallen in het stadje Quapaw, in de staat Oklahoma. Het noorden van het dorp zou zwaar zijn beschadigd door de tornado. In de staat Iowa viel ook een dode.

Daken zijn daar van de gebouwen gerukt en een brandweerkazerne is compleet weggevaagd, meldt CBS News.

Het stadje Vilonia, in Arkansas, werd zwaar getroffen. Reddingswerkers zijn nog op zoek naar meer slachtoffers in de ravage die de tornado's hebben achtergelaten. Zo werden veel gebouwen uit elkaar gerukt, waarna de brokstukken in de omgeving zijn neergekomen. 

In Faulkner County, waar ook Vilonia ligt, vielen zeker tien dodelijke slachtoffers.

Mayflower

Nabij het stadje Mayflower, in dezelfde staat, kwam één persoon om het leven en in Pulaski County vielen vijf slachtoffers. Bomen en elektriciteitspalen zijn uit de grond gerukt, waardoor op sommige plaatsen de elektriciteit is uitgevallen.

Ook de staten Kansas en Missouri worden geteisterd door zwaar noodweer en tornado's. Zo is in Missouri een vrachtwagen van de weg geblazen. Op veel plekken zijn tornadowaarschuwingen afgegeven.

Snelweg

Door de storm moest de belangrijke snelweg I-40, die van de oost- naar de westkust loopt, worden afgesloten. Het asfalt is onder meer bij Mayflower bezaaid met puin.

De tornado's komen voort uit een groot stormfront dat al dagen over het zuiden en midwesten van de Verenigde Staten trekt. Daardoor zijn op voorhand op veel plaatsen tornadowaarschuwingen afgegeven.

Bekijk beelden: