Zeker 22 mensen, onder wie vijftien lokale leiders en drie lokale medewerkers van de internationale hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG), zijn gedood door een aanval in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

Een ziekenhuis van AzG in de plaats Nanga Boguila, zo'n 450 km ten noorden van de hoofdstad Bangui, werd zaterdag aangevallen terwijl lokale leiders daar een vergadering hielden.

Een AzG-woordvoerder bevestigde zondag de dood van de hulpverleners, maar gaf verder geen details.

In het ziekenhuis zouden op dat moment ook leden zijn geweest van de Seleka, een coalitie van islamitische rebellengroepen. In het land zijn duizenden mensen omgekomen sinds de Seleka in maart vorig jaar president François Bozizé afzetten en het land in chaos stortten. Ook ontstonden er tal van christelijke milities.

Moslims

Vredestroepen hebben zondag zo'n dertienhonderd moslims uit Bangui overgebracht naar het noorden van het land om ze te beschermen voor christelijke militiestrijders. Sommige moslims staken hun auto's, die ze moesten achterlaten, in brand om te voorkomen dat de christenen er gebruik van kunnen maken.

Na hun vertrek werd de buurt geplunderd door christenen. Velen van hen riepen ''bevrijding, bevrijding!''.