Het zoekgebied naar het vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines wordt snel vergroot.

Dat hebben de Australische autoriteiten bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van CNN.

Vlucht MH 370 van Malaysia Airlines is sinds 8 maart spoorloos. Het vliegtuig is met 239 passagiers aan boord verdwenen.

De onderzeeër Bluefin 21 is bijna klaar met zijn zoektocht in een gebied van 310 vierkante kilometer in de Indische Oceaan. Tot nu toe is er nog geen spoor gevonden van de vermiste Boeing 777.

Sonar

Zodra het huidige zoekgebied volledig is onderzocht, wordt er aan de randen van het gebied verder gezocht door de onderzeeër. Met sonar wordt een driedimensionale kaart gemaakt van de bodem van de oceaan die op ruim vier kilometer diepte ligt.

Tot begin april werden ping-geluiden gehoord die mogelijk afkomstig zijn van één van de zwarte dozen van het toestel. Sindsdien concentreert de zoektocht zich op een gebied ongeveer 1500 kilometer ten noordwesten van de Australische stad Perth.

Obama

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zondag tijdens een persconferentie in Kuala Lumpur gezegd dat de Verenigde Staten op alle mogelijke manieren zullen blijven bijdragen aan de zoektocht naar het vliegtuig. Dat meldt persbureau Reuters.

"De VS zullen alle middelen ter beschikking stellen die nodig zijn," aldus de president.

Vijf dingen die u moet weten over de zoektocht naar MH 370