Bij een schietincident in de Oost-Oekraïense stad Slavjansk zijn volgens Russische bronnen vijf doden gevallen. De berichten worden nog niet door andere media bevestigd.

De schietpartij was 's nachts bij een checkpoint aan de rand van de door Russische separatisten gecontroleerde stad.

Volgens de Russische zender Russia 24 zijn onder de doden drie ongewapende inwoners van Slavjansk. Zij zouden de wegversperring hebben bemand en door onbekende aanvallers zijn doodgeschoten vanuit een langsrijdende auto.

Een ander raakte zwaargewond.

Bewapende mannen bij de controlepost hebben teruggeschoten. Volgens Russia Today, een Russische georiënteerde nieuwszender, zijn daarbij twee van de aanvallers gedood.

Oekraïense nationalisten hebben echter ontkend dat ze iets met de schietpartij te maken hadden. Volgens de extreemrechtse Oekraïense groepering zitten Russische speciale troepen achter de schietpartij.

''Het is een godslasterlijke provocatie door Rusland: godslasterlijk omdat het op een voor christenen heilige nacht voor Pasen gebeurde'', aldus een woordvoerder.

De Oekraïense veiligheidsdienst SBU sprak van een ''cynische provocatie''. De dienst liet in een verklaring op de website weten dat ze denkt dat het incident in scene is gezet.

De Oekraïense regering had voor de paasdagen een bestand aangekondigd. De operatie van het Oekraïense leger tegen separatisten in Oost-Oekraïne is opgeschort tot na Pasen. De actie om bezette overheidsgebouwen terug te veroveren en milities te ontwapenen begon deze week maar verliep tot op heden weinig succesvol.

Dit moet u weten over de onrust in Oost-Oekraïne

Chronologie van de gebeurtenissen in Oekraïne