H​et gebouw van het dorpsbestuur in het dorp Andrejevka bij Slavjansk in Oekraïne is in de nacht van maandag op dinsdag volledig uitgebrand.

Onbekende mannen hebben het pand in de fik gestoken. Bij de brand is niemand gewond geraakt, meldt persbureau RIA Novosti.

Leider Nikolai van de 'zelfverdedigingseenheden' in Slavjansk zei eerder in de nacht dat er schoten en explosies waren gehoord in de stad, maar dinsdagochtend sprak hij dat tegen.

''Alles is rustig in de stad'', zei Nikolai, die om veiligheidsredenen niet zijn achternaam gaf. Wel zeggen meerdere mensen militaire voertuigen te hebben gezien die naar de stad reden.

Leger

Interimpresident Oleksandr Toertsjinov zei zondag een ''volwaardige antiterroristische operatie'' in het oosten van Oekraïne op te zetten. Pro-Russische betogers bezetten sinds zaterdag de hoofdkantoren van de politie en veiligheidsdiensten in de stad en hebben wegversperringen opgeworpen in buitenwijken. De betogers kregen tot maandagochtend de tijd te vertrekken.

De Oekraïense minister van Defensie Michail Koval liet maandag eerder op de avond weten dat het leger in gereedheid was gebracht voor de operatie. Er zijn volgens hem ''genoeg redenen'' om militair in te grijpen. De Oekraïense inlichtingendienst SBU zou gesprekken hebben afgeluisterd waaruit blijkt dat er een grote militaire actie van Rusland op handen is.

Chronologie van de onrust in Oekraïne en De Krim

Alle berichten over Oekraïne