De Nederlandse volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein zijn om het leven gekomen doordat met grof geweld op hun schedels is ingeslagen. 

Dat heeft geresulteerd in meerdere breuken en andere onherstelbare schade. Dat blijkt uit het definitieve autopsierapport waarover het Spaanse persbureau EFE maandag schrijft.

De Nederlanders werden in mei vorig jaar levenloos in een citroenboomgaard bij de plaats Murcia in Zuidoost-Spanje gevonden. Ze waren daarvoor twee weken vermist geweest.

Op dit moment zitten drie verdachten vast voor de dubbele moord. Het gaat om de Spanjaard Juan C. en de Roemenen Valentin I. en Constantin S. De Spanjaard is de hoofdverdachte in de zaak. Hij zou de Roemenen hebben ingehuurd om de Nederlanders om te leggen wegens een zakelijk geschil.

Onschuldig

S. heeft eind vorig jaar verklaard onschuldig te zijn, I. heeft verklaard dat hij de Nederlanders heeft gedood uit zelfverdediging.

Severein zou op de dag van de moord met een vuurwapen hebben gedreigd. C. heeft ook aangegeven zijn verhaal te willen doen. Wanneer dat is, is echter nog onduidelijk.