De Australische autoriteiten denken te weten waar de zwarte doos van de al ruim een maand vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines is.

Dat zegt premier Tony Abbott, zo meldt het Australische Sky News vrijdag.

''We zijn ervan overtuigd dat we de positie van de zwarte doos bij benadering hebben vastgesteld'', zei Abbott tijdens zijn bezoek aan Shanghai. ''Dit betekent echter nog niet dat we ook het wrak van het toestel op 4,5 kilometer diepte zullen terugvinden.''

Het zoekgebied is een stuk kleiner geworden, doordat de Australiërs een reeks signalen hebben opgevangen, aldus Abbott. "Maar de signalen worden zwakker. We hopen zoveel mogelijk informatie te kunnen krijgen, voordat het verdwijnt."

'Geen doorbraak'

De Australische coördinator van de zoektocht, Angus Houston, tempert echter de verwachtingen. Hij laat weten dat de laatst opgevangen signalen waarschijnlijk niet afkomstig waren van de Boeing, zo meldt CNN. "Er is geen belangrijke doorbraak in de zoektocht naar vlucht MH 370", aldus Houston.

De MH 370 was op 8 maart met 239 mensen aan boord onderweg van Kuala Lumpur naar Peking, toen het toestel ten noorden van het Maleisische schiereiland Malakka verdween. De communicatie werd uitgeschakeld en het vliegtuig zou plotseling naar het zuidwesten zijn gaan vliegen.

Bekijk de uitspraken van premier Tony Abbott: 

Vijf dingen die u moet weten over vlucht MH 370 | 'Systeem zwarte doos werkt nog goed'

Alle berichten over het vermiste vliegtuig